Huidig programma

Komende UMA-concerten

Zomerprogramma 2017

 • Bach, Engelse suite
  Concert op zaterdag 3 juni, Academiegebouw aan het Domplein in Utrecht,
  tijdens concertavond van ‘Heel Utrecht Bacht’.
  Workshops en concerten georganiseerd door de Bachcantates Utrecht, lees meer….
 • Bach, Engelse suite
 • Tubin, Symfonie nr. 1
 • Pärt, Da Pacem Domine (strijkers + kamerkoor Trajecti Voces)
 • Baltische stukken door Trajecti Voces à capella
  Concert op zondag 2 juli 16:00 uur in de Geertekerk Utrecht

Vooruitblik, voor zover bekend:

November 2017
Najaarsconcerten, waarschijnlijk op 11 en 12 november:
Duparc, Aux étoiles
Saint Saëns, Celloconcert no. 2
Bizet, Symfonie in C

Februari 2018
Op 10 februari 2018 spelen we met het Toonkunstkoor Leiden:
Verdi, de Quattro pezzi sacri
Delen uit Nabucco.

April 2018
Op 14 en 15 april 2018
Integrale Macbeth van Verdi met Bel Canto in Velsen.


Bach – Engelse suite Nr. 3, BWV 808 (arr. Raff)
Wij zijn gevraagd om deel te nemen aan ‘Heel Utrecht Bacht’. Als we dat toch doen, dan kunnen we het ook wel 2 keer uitvoeren. Nu sluit de bezetting van Bach niet zo goed aan op de bezetting voor Tubin. Daarom spelen we een bewerking van Joachim Raff uit 1874. De suite is oorspronkelijk voor klavecimbel. De suite wordt de ‘Engelse’ genoemd omdat er ooit gedacht werd dat het een opdracht was van een Engelse edelman. Delen: Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte I, Gavotte II, Gigue

Eduard Tubin

Tubin – Symfonie Nr. 7
Eduard Tubin (1905-1982, Estland, Zweden) heeft 11 symfonieën geschreven (maar de 11e kreeg hij niet af). Tubins muziek was oorspronkelijk gebaseerd op volksmuziek. Geleidelijk aan laat hij dit na zijn vlucht naar Zweden meer en meer los. Door zijn vlucht heeft Tubin in beide landen niet de erkenning gekregen die zijn muziek waard is.

Zijn 7e symfonie verschilt nog al van karakter van zijn voorgaande werken. Hij beweert dat hij in deze symfonie het potentieel van een klein orkest wil gebruiken. Hier blijkt met name zijn kwaliteit als instrumentalist. De symfonie is gereed in 1958. Het eerste deel klinkt nog druk en zoekend. Het tweede langzame deel valt op door prachtige passages voor de strijkers en een melancholisch thema. Dit thema komt verrassend terug in het scherzo in het langzame deel. Tot slot het laatste deel dat hij ‘marciale’ noemt, hetgeen sommige muziekwetenschappers als een verwijzing naar martiaal interpreteren. Delen: Allegro moderato – Larghetto – Allegro marciale

Arvo Pärt – Da pacem domine
Er zijn meerdere versies van dit werk. Wij doen een versie voor strijkorkest en kamerkoor. Het werk is gebaseerd op Bijbelse teksten en is een gebed voor vrede. De muziek heeft een hypnotiserend effect.

Traject Voces – Rondje Oostzee
Wij delen dit concert met Trajecti Voces, een Utrechts kamerkoor. Het koor programmeert à capella een ‘rondje Oostzee’ met werken van componisten uit de Baltische staten en Scandinavische landen.