Orkest

UMA-Kamerorkest

Het UMA-Kamerorkest is opgericht in 1994. UMA staat voor: Utrechtse Muziekacademie. Het orkest is bedoeld voor goede, enthousiaste amateurmusici. Sinds de oprichting is Marco Bons onze dirigent. De vaste bezetting telt ongeveer 30 leden. Ons doel is op hoog muzikaal niveau interessante programma’s in te studeren en uit te voeren. Per jaar worden minimaal drie verschillende programma’s gerealiseerd. Regelmatig spelen we een programma in symfonische bezetting (ca. 70 orkestleden).

De reguliere concerten van het UMA-Kamerorkest worden gegeven in Utrecht, ‘s-Hertogenbosch en Amsterdam. Naast de eigen programma’s begeleidt de UMA regelmatig eindexamenkandidaten van conservatoria op hun openbaar examen en begeleiden we bijvoorbeeld koren, niet alleen omdat we dat leuk vinden maar ook voor een gezonde financiële balans. Kijk voor de komende concerten bij Huidig programma.

Lijkt het je leuk om een keer met de UMA mee te spelen? Aarzel niet en neem Contact op met het bestuur. Je kunt ook een keer komen kijken tijdens een repetitie op woensdagavond in de aula van het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG) aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht.

Bestuur
Voorzitter: Hein Coolen (cello)
Secretaris: Yvette Tuin (fagot)
Penningmeester: Ivo Geradts (cello)
PR Manager: Fred Rasing (klarinet)
Orkestchef blazers: Hein Coolen (cello)
Orkestchef strijkers: Ruth Witte (altviool)