Begeleidingen

Naast de reguliere concerten kan het UMA-Kamerorkest op ad-hoc basis ook fungeren als begeleidingsorkest voor amateurgezelschappen tijdens bijvoorbeeld opera- en oratoriumuitvoeringen.

Zo hebben we de afgelopen jaren met groot succes Die Schöpfung (J. Haydn) en L’enfant et les sortilèges (M. Ravel) begeleid. Ook speelden we in de zomer van 2011 een uitvoering van de Messiah van Händel in het concertgebouw te Amsterdam. In het najaar van 2011 begeleidden we de uitvoering van Giovanna d’Arco door het Velser Operagezelschap Bel Canto in de schouwburg van Velsen. In november 2012 nam het UMA-Kamerorkest deel aan twee grootse uitvoeringen van Edward Elgars ‘The Dream of Gerontius’ in de Leidse Pieterskerk. In april 2014 begeleidden we het Velser Operagezelschap Bel Canto met de uitvoering van Georges Bizets opera Carmen. Met Bel Canto volgden uitvoeringen van Verdi’s opera’s Aïda (2016) en MacBeth (2018). Ook voor 2020 staat weer een groots werk op het programma.

Kijk voor ons complete concertoverzicht sinds 2011 en meer informatie over de hier de genoemde begeleidingen op de pagina Concerthistorie.

Het begeleiden van eindexamenkandidaten van conservatoria op hun openbaar examen of het verzorgen van een muzikaal intermezzo tijdens bijeenkomsten en festiviteiten behoren tevens tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie en boekingen kan je Contact opnemen met het bestuur van de UMA.