Meespelen?

UMA Kamerorkest

Komend programma hebben we nog plaats bij de violen

Als je mee wilt spelen, neem dan contact op met de UMA: info@uma-kamerorkest.com of bel +31 (0)6 11 37 00 88.


Neem vooral ook contact op als je denkt dat we je niet nodig hebben! Mocht er in het huidige of komende programma inderdaad geen plek voor je zijn, dan nemen we contact met je op zodra dit wel het geval is. Voor veel projecten geldt dat de kandidaat die de meeste repetities aanwezig kan zijn voorrang heeft.

Na maximaal twee keer meedoen met een programma wordt in onderling overleg tussen de aanvoerder, de orkestchef en de dirigent besloten of de speler voldoende aansluit bij de eisen van het UMA-Kamerorkest. Hij/zij kan daarna óf lid worden óf opgenomen worden op de lijst van invallers. Omdat blazers vaak een solistische stem hebben in het orkest, kan gevraagd worden om een keer voor te spelen. Bij de inschrijving voor een project gaan leden voor op invallers.

De contributie voor leden bedraagt jaarlijks 210 euro. Studenten betalen de helft. Muzikanten die zich niet meteen willen binden hebben de mogelijkheid om eerst als invaller mee te spelen. Van vaste invallers wordt wel verwacht dat ze uiteindelijk lid worden. Invallers mogen een per programma vastgestelde projectbijdrage betalen, dit is geheel op vrijwillige basis. Deze bijdrage helpt het orkest financieel gezond te houden.

Wat doen we en hebben we zoal gedaan?

We studeren gemiddeld drie programma’s per seizoen in, waarvan doorgaans twee eigen uitvoeringen en een begeleiding of een samenwerkingsproject. Per eigen programma organiseren we standaard twee concerten, een in Utrecht en een op een locatie daarbuiten. Om de twee jaar doen we een operabegeleiding bij uitvoeringen van het operagezelschap Bel Canto in Velsen. Dat is al bijna een traditie geworden. We hebben met dit gezelschap onder andere Carmen van Bizet, Aïda en Macbeth van Verdi en Puccini’s Turandot uitgevoerd. Voor 2023 staat alweer een mooi project op stapel: Nabucco. Jarenlang hebben we meegewerkt aan de Classical Night in Maassluis en koorbegeleidingen in Leiden. Ook hebben we regelmatig meegewerkt aan afstudeerprojecten van getalenteerde conservatoriumstudenten. Bij Concerthistorie op deze website vind je een overzicht van de programma’s van de afgelopen jaren.

Komende UMA-concerten

Bij Huidig programma vind je alle informatie over het komende programma en de concerten. Verder kan je op de pagina Concerthistorie zien wat we de afgelopen jaren gespeeld hebben. Bij Audio en bij Video staan opnames van bijzondere projecten.

Repetities

De repetities vinden plaats op de woensdagavond van 20:00 tot 22:30 in de aula van het Utrechts Stedelijk Gymnasium (USG) aan de Ina Boudier-Bakkerlaan 7, 3585 VA te Utrecht. Een aantal malen per repetitieblok wordt er (meestal op zondag) een dagrepetitie gepland. Na de repetities gaan we regelmatig nog wat drinken in een café aan de Twijnstraat.

Bij Repetities staan de laatste updates en heb je toegang tot de UMA-agenda. Ook is daar een link naar de afgeschermde pagina voor deelnemers, waarvoor login vereist.

Zin om een keer mee te spelen? 

Stuur een mail aan één van onze orkestchefs: info@uma-kamerorkest.com of bel +31 (0)6 11 37 00 88.